06.08.2013 11:48
Στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης θα εμφανιστεί άλλος ένας ρωσικός ναός

Άλλος ένας ορθόδοξος ναός θα εμφανιστεί σύντομα στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης.  Η εκκλησία αυτή θα είναι ο 8ος ναός, που θα ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Αυτός είναι αρκετά καλός δείχτης για το διάστημα των σχεδόν 15 χρόνων ύπαρξης της Ορθοδοξίας σ'αυτή τη χώρα.

 

Για την κατασκευή της εκκλησίας και την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Φωνή της Ρωσίας», μίλησε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης Αρχιμανδρίτης Ολέγκ Τσερεπάνιν:

"Προς το παρόν ο νέος ναός, που είναι αφιερωμένος στην οικογένεια του τελευταίου Ρώσου αυτοκράτορα Νικόλαου Β', η οποία είχε εκτελεστεί το 1918 από τους μπολσεβίκους, αποτελεί μόνο πρόχειρο σχέδιο. Η κατασκευή του έχει ευλογηθεί από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο. Το θέσιμο του θεμελίου λίθου της μελλοντικής εκκλησίας και ο αγιασμός του θα πραγματοποιηθεί φέτος", λέει ο Αρχιμανδρίτης Ολέγκ Τσερεπάνιν:

"Θα χρειαστούμε περίπου δυο εβδομάδες, για να πάρουμε άδεια οικοδομής. Όμως λόγω του ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ταϊλάνδη είναι πολύ καλά γνωστή, προβλήματα δεν θα υπάρξουν. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε τα προπαρασκευαστικά έργα. Και η τελετή της τοποθέτησης και του αγιασμού του θεμελίου λίθου προγραμματίζεται για το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

Η νέα εκκλησία, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα κατασκευαστεί από Ταϊλανδούς, βάσει του νόμου της χώρας.

Η δοκιμασμένη ομάδα εργατών εργάζεται αδιάκοπα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή άλλης μιας εκκλησίας και ήδη είναι έτοιμη να αναλάβει το επόμενο σχέδιο.

Και οι έξι εκκλησίες του Πατριαρχείου Μόσχας, που λειτουργούν στη Βασίλειο της Ταϊλάνδης, πάντα έχουν επισκέπτες. Βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις παραθερισμού, όπου αναπαύονται πολλοί τουρίστες από τις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Εξάλλου και οι ίδιοι οι Ταϊλανδοί εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ασπάστηκαν την ανατολική χριστιανική πίστη μερικές δεκάδες ντόπιοι κάτοικοι. Θα μπορούσαν να ήταν και περισσότεροι, όμως με κάθε ένα από τους νεοφώτιστους γίνεται σοβαρό προπαρασκευαστικό έργο διάρκειας περίπου έξι μηνών, διευκρινίζει ο ορθόδοξος ιερέας:

- Το ζήτημα είναι ότι ο Βουδισμός, σε αντίθεση από άλλες θρησκείες, στο σύστημα της κοσμοθεωρίας του επιτρέπει να θεωρείται ο Χριστός ως άλλη μια εκδήλωση του Βούδα. Και αν οι Ταϊλανδοί έρχονται σε μας με τέτοιες σκέψεις, φυσικά, δεν μπορούμε να τους βαφτίσουμε. Τους εξηγούμε τις βάσεις του Χριστιανισμού.

Ένας από τους πρώτους, που ασπάστηκαν την Ορθοδοξία στο Βασίλειο, ήταν ο Ντανάι Βάνα.

Σήμερα τον ξέρουν σαν ιερέα Δανιήλ. Πριν μερικά χρόνια ο έφηβος αποφοίτησε από την ιερατική σχολή στη Ρωσία και επέτρεψε στη χώρα του.

Σήμερα άλλοι έξι φοιτητές σπουδάζουν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα ανάμεσά τους δεν είναι μόνο Ταϊλανδοί, αλλά και κάτοικοι της Καμπότζης και του Λάος.

Και άλλοι δυο θα έλθουν στη Ρωσία το ερχόμενο έτος. Δεν αποκλείεται ότι, όταν επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη με την ιδιότητα του κληρικού, θα αρχίσουν τη διακονία τους στην εκκλησία, που θα κατασκευαστεί προς τιμήν των αγίων Βασιλικών ιερομαρτύρων στο Χούα Χιν.

Προς το παρόν προγραμματίζεται ότι αυτός, ο 7ος στη σειρά ναός, θα γίνει δώρο για τα 15χρονα της Ορθοδοξίας στην Ταϊλάνδη.

Η επέτειος θα εορταστεί το φθινόπωρο του 2014.

πηγή: Romfea.gr

Λέξεις Κλειδιά: ορθόδοξος ναός,Βασίλειο της Ταϊλάνδης,Πατριαρχείο Μόσχας,Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία,Ολέγκ Τσερεπάνιν