Δημήτρης Κυπριανού
Η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 4,50% σε 2,50%, με αναδρομική ισχύ από το Μάρτιο του 2013
Nέα, βελτιωμένη σύμβαση για το ρωσικό δάνειο στην Κύπρο υπέγραψαν σήμερα, στη Μόσχα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει μείωση του επιτοκίου από 4,50% σε 2,50%, με αναδρομική ισχύ από το Μάρτιο του 2013.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται, καθορίζεται χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής σε οκτώ εξαμηνιαίες δόσεις και έναρξη το 2018, αντί της πλήρους αποπληρωμής το 2016.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι βελτιωμένες πρόνοιες συνεπάγονται με άμεσο οικονομικό όφελος για την Κύπρο ύψους 160 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του προγράμματος, αλλά και σημαντική διευκόλυνση σε σχέση με την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.