22.01.2014 02:04
Ρώσους τουρίστες κυνηγά και η Λάρνακα

Λάρνακα: Δυναμικό μπάσιμο στη ρωσική τουριστική αγορά, αλλά και προς άλλες χώρες από τις οποίες μεταφέρονται στην Κύπρο τουρίστες, επιχειρεί η Λάρνακα. Η πόλη και επαρχία Λάρνακας δεν υστερεί σε τίποτε από την υπόλοιπη τουριστική Κύπρο, απεναντίας έχει να επιδείξει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα οποία την καθιστούν ιδανικό προορισμό για διακοπές στην Κύπρο.

Αυτά τόνισε σε δηλώσεις του στον «Φ» ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης. Οι δηλώσεις του κ. Λευκαρίτη έγιναν με αφορμή την καθιέρωση και νέων πτήσεων από εταιρείες του εξωτερικού προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι οποίες, όπως τόνισε, θα υποβοηθήσουν την προσπάθεια για αύξηση των τουριστών στο νησί μας και ασφαλώς, όφελος σ' αυτά τα πλαίσια, προσδοκεί να έχει και η πόλη και επαρχία της Λάρνακας. Όπως ανέφερε, η Εταιρεία Προβολής και Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας χαιρετίζει την έναρξη των ακόλουθων πτήσεων προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, εντός του έτους: Flay-Nikki από τη Βιέννη, EASY-GET από τη Βασιλεία, την πτήση από το Νιούκασλ, της Κατάρ Έαρ από την Ντόχα και τις πτήσεις από το Βελιγράδι, το Ντόνε και το Κίεβο.

 

Οι νέες αγορές που προστίθενται στον κυπριακό τουρισμό, κρίνονται ότι είναι προτεραιότητας για τη Λάρνακα, τόνισε ο κ. Λευκαρίτης. Οι προορισμοί αυτοί, πρόσθεσε, προστίθενται στις πτήσεις από τις νορβηγικές αερογραμμές από τη Στοκχόλμη ολόχρονα, οι οποίες αναπτέρωσαν τις ελπίδες για χειμερινό τουρισμό από τις σκανδιναβικές αγορές.

 

Προσδιορίζοντας το ενδιαφέρον της Λάρνακας και προς τις σκανδιναβικές αγορές τουρισμού, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι φέτος για πρώτη φορά η Εταιρεία Προβολής και Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας θα συμμετάσχει σε συνεργασία με ξενοδόχους της επαρχίας σε μεγάλη τουριστική έκθεση στη Στοκχόλμη, από τις 14 ώς τις 16 Φεβρουαρίου, με στόχο την προβολή της Λάρνακας στην αγορά αυτή. Για τη ρωσική αγορά, ο κ. Λευκαρίτης αποκάλυψε πως η Εταιρεία Προβολής και Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας ετοιμάζει προγράμματα φιλοξενίας Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, περιλαμβανομένων και αυτών που εκπροσωπούν τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας.

 

Ένεση οι κρουαζιέρες

Σε δημοφιλή μίνι-κρουαζιέρα εξελίσσεται η Λάρνακα για τους Ισραηλινούς. Το δρομολόγιο Ισραήλ-Λάρνακα έφερε το 2013 γύρω στους 45 χιλιάδες Ισραηλινούς τουρίστες στην Κύπρο, αρκετοί από τους οποίους πέρασαν τη μέρα τους στην πόλη του Ζήνωνα. Πρόκειται, τόνισε ο κ. Λευκαρίτης, για μια τονωτική, σημαντική ένεση για την τουριστική οικονομία και ειδικά αυτήν της Λάρνακας. Προανήγγειλε μάλιστα επί τούτου ότι οι κρουαζιέρες από το Ισραήλ στο λιμάνι της Λάρνακας θα συνεχιστούν και το 2014 και ευχήθηκε ο αριθμός των αφίξεων να είναι ακόμα πιο μεγάλος από το 2013.

 

Ενδιαφέρον για τον βυζαντινό ναό

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης επιβεβαίωσε το ζωηρό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μαζικά οι Ρώσοι τουρίστες για τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Λαζάρου, τον οποίο επισκέπτονται και προσκυνούν  τις εικόνες του ευλαβικά. Στόχος της Εταιρείας Προβολής και Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, αποκάλυψε, είναι να αναπτύξει γέφυρες με τη ρωσική τουριστική αγορά και να προωθήσει την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, ως προσκυνηματικού προορισμού για Ρώσους πιστούς, που αρέσκονται στις προσκυνηματικές διακοπές.

 

Πηγή: philenews.com

Λέξεις Κλειδιά: Λάρνακα,Ρώσοι,Κύπρος,τουρισμός