10.02.2014 16:01
Ρωσία: "Μπλόκο" στο Bitcoin από τους εισαγγελείς

Με αυστηρές κυρώσεις προειδοποιούν οι ρωσικές εισαγγελικές Αρχές όσους χρησιμοποιούν το εικονικό ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, ξεκαθαρίζοντας ότι ουσιαστικά είναι παράνομο, καθώς το μόνο επίσημο νόμισμα είναι το ρούβλι.

 

Σύμφωνα με το Reuters, από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας ανακοινώθηκε ότι το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος ή για οικονομική τρομοκρατία.

 

«Τα συστήματα για ανώνυμες πληρωμές και κυβερνονομίσματα που έχουν αποκτήσει σημαντική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού, του Bitcoin, είναι υποκατάστατα νομισμάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες ή νομικές οντότητες» αναφέρεται. 

 

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας ξεκαθαρίζει ακόμη πως βάσει της ρωσικής νομοθεσίας το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα και ως εκ τούτου είναι παράνομη η εισαγωγή οποιασδήποτε άλλης νομισματικής μονάδας ή υποκατάστατου.

 

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Γενική Εισαγγελία συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου και την αποτροπή χρήσης ψευδονομισμάτων μέσω αυστηρών κυρώσεων.

 

Πηγή: nooz.gr

Λέξεις Κλειδιά: Ρώσοι,Μεντβέντεβ,τελετή έναρξης,Σότσι