15.02.2014 11:09
Επαφές ΚΟΤ στη Ρωσία με τουριστικούς παράγοντες

ΣΤΗ Μόσχα, για διήμερες επαφές με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού της Ρωσίας, βρίσκονται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΤ Κώστας Καδής και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Μάριος Χαννίδης. Ανακοίνωση του ΚΟΤ αναφέρει ότι η αγορά της Ρωσίας είναι από τις πλέον σημαντικές και προσοδοφόρες για τον τουρισμό της Κύπρου, και παρουσιάζει ισχυρές τάσεις περαιτέρω ανόδου, με βάση τα αποτελέσματα του 2013 για την κίνηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κύπρο. Σε δηλώσεις του από τη Μόσχα, ο κ. Χαννίδης τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων με τη Ρωσία, προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω οι τουρίστες προς την Κύπρο, αποτελεί για μας βασική στρατηγική επιλογή, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού».

 

Ο κ. Χαννίδης σημείωσε ότι οι επαφές που είχε στη ρωσική πρωτεύουσα με τους πλέον σημαντικούς και ισχυρούς τουριστικούς πράκτορες μιας τεράστιας αγοράς, όπως η Ρωσία, είναι πολύ ενθαρρυντικές και εξέφρασε βεβαιότητα ότι το 2014 «θα έχουμε τα πρώτα θετικά δείγματα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που βεβαίως σημαίνει περισσότερα έσοδα, μεγαλύτερη ανάπτυξη και αυξημένες ευκαιρίες απασχόλησης για την Κύπρο μας».

 

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της συμφωνίας «ανοιχτών αιθέρων», που πρόσφατα υπέγραψαν Κύπρος και Ρωσία, ο κ. Χαννίδης είπε ότι η συμφωνία ανοιχτών αιθέρων «δίνει αναμφίβολα νέα δυναμική για την αύξηση της άφιξης τουριστών στην Κύπρο και εργαζόμαστε για την πλήρη αξιοποίηση και υλοποίησή της, σε συνδυασμό βεβαίως με την έκδοση ηλεκτρονικής βίζας, που θα υποβοηθήσει σημαντικά την όλη προσπάθεια. Οι συντονισμένες ενέργειες που όλον αυτόν τον καιρό κάνουμε στον Κ.Ο.Τ. για διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φαίνεται ότι πιάνουν τόπο».

 

Πηγή:  sigmalive.com 

Λέξεις Κλειδιά: ΚΟΤ,Μόσχα,επαφές,τουρισμός