26.09.2014 14:36
"Ανεβάζει στροφές" ο Σαββίδης η συντακτική ομάδα

Σε διεύρυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα προχωράει ο μεγαλοεεπιχειρηματίας του ΠΑΟΚ Ιβαν Σαββίδης. Στα σχέδια των επομενων μηνών, του γνωστού θεματοφύλακα των ελληνορωσικών σχέσεων περιλαμβάνεται η ολοκληρωτική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη αλλά και μια πιθανή συνεργασία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη της ΑΕΚ. 

Οι εργασίες της μεγάλης ανακαίνισης του «Μακεδονία Παλλάς», προκειμένου το ξενοδονείο έμβλημα της Θεσσαλονίκης να εκσυγχρονιστεί πλήρως ξεκινούν από την 1η Ιουνίου του 2015. Στόχος είναι να δοθεί άμεσα νέα εικόνα στο ξενοδοχείο που κοσμεί τη βραβευμένη Νέα Παραλία της πόλης. Η συνολική χρηματοδότηση του έργου αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ φυσικά από την εταιρεία του Σαββίδη, με τη συνδρομή και του Αναπτυξιακού Νόμου. 

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, το όλο εγχείρημα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα αρχιτεκτονικά έχουν ανατεθεί στο λονδρέζικο γραφείο mkv Ltd, το οποίο όμως ιδρύθηκε από μία Ελληνίδα μηχανικό, τη Μαρία Βαφειάδη. Η mkv, μέσα στα πάμπολλα έργα που έχει κάνει, είχε αναλάβει και το Costa Navarino, το εξαιρετικό θέρετρο των Κωνσταντακόπουλων στη Μεσσηνία. Κι ενώ η ομάδα των αρχιτεκτόνων δουλεύει πυρετωδώς πάνω στις κατόψεις, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να επιλεγεί και η κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο, του οποίου το project management έχει η αρχιτέκτων Μαρία Δέδα.

Την ίδια ώρα, το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Θέρμη φαίνεται να δρομολογείται, ωστόσο ο δήμαρχος Θέρμης εξέφρασε ερωτηματικά για τη στάση Σαββίδη, με τον βουλευτή της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη να τον διαψεύδει. Την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θέρμης ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εκμίσθωση 203 στρεμμάτων εκεί όπου ο ΠΑΟΚ σχεδιάζει να χτίσει προπονητικό κέντρο. Μέσα από την Τριμελή Επιτροπή που έχει συσταθεί, ο Δήμος Θέρμης θα συγκεντρώσει τις προσφορές ενώ θα χρειαστεί μια εβδομάδα για να ανοίξει ο διαγωνισμός.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο  Ιβάν Σαββίδης, θα μπορέσει να "κλείσει" τη περιοχή της Θέρμης αν προτείνει ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ το χρόνο.Ο Δήμαρχος της Θέρμης, μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5" δεν δίστασε να πει πως ανησυχεί για το αν πράγματι ο μεγαλοεπιχερηματίας θέλει να προχωρήσει πλέον το έργο της Θέρμης! "Υπάρχει ένα κενό στην επικοινωνία μας. Εδώ και 3-4 μήνες δεν υπάρχει καμία επικοινωνία. Νωρίτερα, υπήρχε μία συνεργασία σε επίπεδο νομικών, υπήρχε συχνή επικοινωνία. Τώρα δεν υπάρχει. Ανησυχώ, απ΄ αυτά που διαβάζω. Διάβασα για παράδειγμα στην Μακεδονία, ότι ο κ. Σαββίδης το σκέφτεται. Αυτές οι πληροφορίες από κάπου αντλούνται. Εύχομαι αυτή η απραξία και η έλλειψη επικοινωνίας να μην σημαίνει τίποτα» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος
Η απάντηση ήρθε σχεδόν αμέσως από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο Ιβάν Σαββίδης επιδίωκε την γραφειοκρατική απεμπλοκή κάτι που έγινε. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου», δήλωσε στο αθλητικό Metropolis 95,5 FM

Παράλληλα εντείνονται οι φήμες για συνεργασία του μεγαλοεπιχειρηματία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στη νέα κίνηση του ΟΠΑΠ για τον ηλεκτρονικό τζόγο που αφορά τα γνωστά σε όλους «φρουτάκια» Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΟΠΑΠ, στον οποίο ο  Μελισσανίδης  έχει κυρίαρχο ρόλο, θα διαχειριστεί 35.000 μηχανήματα. Τα 16.500 από αυτά απευθείας και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα αναθέσει σε ιδιώτες μέσω διεθνή διαγωνισμού. Σ’ αυτό το κομμάτι, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει πολλά κέρδη, θα συνεργαστούν οι δύο άνδρες, εφόσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις τους και τα βρουν σε όλα. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, τα 18.500 μηχανήματα θα δοθούν σε τέσσερις παρόχους (και αυτό δεν θα αφορά μικρούς παρόχους) και ο διαγωνισμός πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα και τα «φρουτάκια» να λειτουργήσουν μετά από ένα μήνα.
Εν τω μεταξύ το φως της δημοσιότητας είδαν κάποιες φωτογραφίες με εναγκαλισμούς του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με τον ομόλογό του και φίλο του (στον εορτασμό της Παναγίας Σουμελά), επικεφαλής της ΑΕΚ, αλλά και από το γάμο του γιου του βουλευτή Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη. Εκεί οι δύο επικεφαλείς των ομάδων, χορεύουν ποντιακούς χορούς.

Ο ίδιος ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι: «Και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και με τον Ιβάν Σαββίδη μας ενώνει μια κοινωνική φιλία. Υπάρχει μία αλληλοεκτίμηση, μια αμοιβαιότητα στην εκτίμηση και τη σχέση μας και με τους δύο. Επίσης οι κοινές ποντιακές ρίζες ενισχύουν την κοινωνική μας σχέση. Η σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη είναι φιλική σε κοινωνικό επίπεδο και δεν έχει καμία πολιτική χροιά. Μιλάμε για θέματα πολιτικής, καθώς υπήρξε βουλευτής στη ρωσική Δούμα, είναι αναμφισβήτητα πολιτικό ον, ωστόσο μέχρι εκεί»

Όσον αφορά τις σχέσεις Σαββίδη, Μελισσανίδη δήλωσε ότι: «Οι δυο τους συνδέονται με φιλία, ίσως πολύ πιο μακροχρόνια από την δική μου. Συζητούν τακτικά και ανταλλάσσουν απόψεις για αθλητικά και επιχειρηματικά θέματα»
 

Λέξεις Κλειδιά: Ιβάν Σαββίδης,Μακεδονία Παλλάς,Σάββας Αναστασιάδης,Θέρμη,γήπεδο,ΠΑΟΚ,προπονητικό κέντρο,ΟΠΑΠ,τζόγος,φρουτάκια,Σαββίδης,Μελισσανίδης,αναπτυξιακός νόμος