06.02.2015 14:06
Ν.Αναστασιάδης: Όχι σε νέες κυρώσεις στη Ρωσία από Κύπρο και άλλες χώρες της ΕΕ Έλενα Λαγάτουρα

Το γεγονός ότι η χώρα του αντιτίθεται σε επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία και ότι πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμερίζονται την άποψη αυτή εξέφρασε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης .


«Είναι μια θετική πτυχή ότι πολλές χώρες εντός της ΕΕ εμμένουν σε αυτή την άποψη επί του παρόντος. Παράλληλα υποστηρίζουν διπλωματικούς τρόπους [για την επίλυση της κρίσης] και όχι πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.".
"Θέλουμε να αποφύγουμε την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος σε κυπριακά μέσα τα οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα, στις 25 Φεβρουαρίου, ο ηγέτης του νησιού σημείωσε τη μονιμότητα των παραδοσιακά καλών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και η Ρωσίας. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν μια σειρά από έγγραφα στη ρωσική πρωτεύουσα, η οποία περιλαμβάνει επικαιροποιημένη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέρει σχετική έκθεση.


"Έχουμε ένα παλιό [άμυντικό] σύμφωνο το οποίο πρέπει να επικαιροποιηθεί" επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κύπρου, προσθέτοντας ότι η χώρα του  θα προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες στη Ρωσία, επιπλέον διαθέσιμες σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία για να χρησιμοποιούν  στρατιωτική αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" κοντά στην Πάφο.

Λέξεις Κλειδιά: Αναστασιάδης,Άμυνα,Παπανδρέου,ΕΕ,Γαλλία,Γερμανία,Πάφος,αεροπορική βάση,κυρώσεις