10.03.2015 16:29
Λαβρόφ: Δεν ικετεύουμε για άρση των κυρώσεων η συντακτική ομάδα

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έπειτα από συνομιλίες με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία-Μαργκάλο.


«Δεν συζητήσαμε τις κυρώσεις, οι οποίες δεν ήταν επιλογή μας. Εμείς δεν πρόκειται να προσπαθήσουμε να πείσουμε ή να ζητήσουμε οτιδήποτε από τους Ευρωπαίους φίλους μας . Η ζωή θα τα επαναφέρει όλα πίσω στην τάξη», δήλωσε με νόημα ο Λαβρόφ.
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αρκετά επιβλαβείς για την ισπανική οικονομία, είπε ο Γκαρσία-Μαργκάλο. "Φυσικά, οι κυρώσεις προκαλούν μεγάλη ζημιά στην ισπανική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι, «έχουμε μεγάλες απώλειες, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας».


Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία-Μαργκάλο οι συμφωνίες Μινσκ παρατηρούνται, ότι βαίνουν καλώς και δεν υπάρχουν λόγοι για την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
"Καθώς τα όσα συμφωνήθηκαν στο ΜΙνσκ παρατηρούνται ότι βαίνουν καλώς και τα όπλα αποσύρονται, δεν βλέπω λόγο να επεκταθούν οι κυρώσεις", σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Διατήρηση ή την άρση των κυρώσεων εξαρτάται από το αν οι συμφωνίες για την Ουκρανία υλοποιούνται ή όχι. Οι κυρώσεις δεν είναι επωφελείς για κανέναν», τόνισε ο υπουργός. 

Την ίδια ώρα ο Λαβρόφ κατηγορεί το Κίεβο ότι λειτουργεί ως τροχοπέδη στην εκπλήρωση των συμφωνιών του Μινσκ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ουκρανική κυβέρνηση επιχειρεί να τορπιλίσει τις συμφωνηθείσες πολιτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και τα στρατιωτικά σημείεα της συμφωνίας.
 

Λέξεις Κλειδιά: Λαβρόφ,Μινσκ,κυρώσεις,ισπανία