25.05.2015 20:52
Σινορωσική γροθιά ενάντια στο φασισμό και υπέρ της παγκόσμιας ασφάλειας Λάμπρος Ζαχαρής

Τα χέρια δίνουν Ρωσία- Κίνα συντονίζοντας τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση πολύχρωμων επαναστάσεων , επιχειρήσεων παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών και μονομερών οικονομικών κυρώσεων, όπως δήλωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας,  μετά τον 11ο γύρο των σινορωσικών διαβουλεύσεων για τη στρατηγική ασφάλεια.

 


Καμπανάκι σε Αμερικανούς, Γερμανούς Ουκρανούς και σε άλλους επιχειρεί να χτυπήσει η νέα σημερινή σινορωσική συμφωνία . «Οι πλευρές σημείωσαν ότι η Ρωσία και η Κίνα είχαν μια κοινή προσέγγιση για τα βασικά προβλήματα της περιφερειακής και της διεθνούς ασφάλειας και εξέφρασαν την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μεγάλων παγκόσμιων κινδύνων" τονίζει μεταξύ άλλων το  Συμβούλιο ρωσικής Ασφάλειας .

Oι ρωσικές και κινεζικές πλευρές εκπροσωπήθηκαν από τon Γραμματέας του Συμβουλίου ρωσικής ασφάλειας Ν. Patrushev και Y. Jiechi, μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, αντίστοιχα.Στην ομιλία του, κατά τις διαβουλεύσεις, o Patrushev τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα, που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου θα πρέπει να είναι αποφασιστικά αντίθετες σε οποιαδήποτε προσπάθειες αναβίωσης του φασισμού και παραποίησης των αποτελεσμάτων από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι Patrushev και Jiechi εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με τις περιπτώσεις της 70ης επετείου της νίκης επί του φασισμού στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και το σχηματισμό των Ηνωμένων Εθνών. "Τα κράτη πρέπει να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα του άλλου... Την επιλογή των κοινωνικο-πολιτικών συστημάτων και τους τρόπους ανάπτυξης που επιλέγειτο καθένα. Είναι αδύνατο και αδιανόητο κάποιο κράτος να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών και να επιβάλει τη θέλησή του στους άλλους. Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια για αλλαγή της ισχύος από το εξωτερικό και την πρακτική της επιβολής μονομερών κυρώσεων βάσει των εθνικών νομικών κανόνων κάθε κράτους ", τονίζει μεταξύ άλλων η κοινή δήλωση τους.
Η Ρωσία και η Κίνα επισήμαναν επίσης ότι είναι έτοιμες να επιδιώξουν τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου, υποστηρίζοντας την υπεροχή του διεθνούς δικαίου και τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων.
«Όλες οι χώρες του κόσμου, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τη δύναμη και την οικονομική ικανότητές τους είναι ισότιμα ​​μέλη της παγκόσμιας κοινότητας," εξηγούν σε άλλο σημείο της δηλωσής τους. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση μιας δίκαιης παγκόσμιας κοινωνίας που βασίζεται σε συλλογικές αρχές και στο σεβασμό της πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας του σύγχρονου κόσμου. Μεγάλος στόχος: Διατήρηση της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας και τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης".
Οι δύο εκπρόσωποι έκαναν έκκληση για την επίλυση των διαφορών και αντιθέσεων μέσω του διαλόγου και των διαβουλεύσεων. Τόνισαν επίσης την ανάγκη να συντονίσουν την δράση τους στις παγκόσμιες προκλήσεις και απειλές.

 

Λέξεις Κλειδιά: σινορωσική συνεργασία,Πατρούσεφ