24.07.2015 20:52
Με τιμές ήρωα υποδέχτηκαν τον Ρώσο κοσμοναύτη στο Δήμο Χερσονήσου

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ (Anton Shkaplerov), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες διαμένει στη Χερσόνησο με την οικογένειά του και πολυμελές ιατρικό επιτελείο προκειμένου να πραγματοποιήσει το απαραίτητο πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης μετά από την εξάμηνη παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο μινωικό ανάκτορο στα Μάλια και επίσκεψη στο Κράσι, στον υπεραιωνόβιο πλάτανο.

«Ένα παιδικό μου όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα…» Με αυτή τη φράση ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης υποδέχτηκε χθες το ρώσο κοσμοναύτη, κ. Αντόν Σκάπλεροφ στο δημοτικό κατάστημα στο Λιμ. Χερσονήσου. «Ο καινούριος μας φίλος, πολλάκις παρασημοφορημένος, στη Ρωσία είναι ήρωας. Στα μάτια των παιδιών είναι υπεράνθρωπος» συνέχισε.

«Είναι τιμή μας να σας φιλοξενούμε» ανέφερε «και είναι επιθυμία μας η παραμονή σας στο Δήμο μας να σας μείνει αξέχαστη. Η τοπική κοινωνία και οι επιχειρηματίες της περιοχής συνδράμουν ένθερμα σε αυτή την προσπάθεια.»

Ο 43χρονος σμήναρχος της ρωσικής αεροπορίας δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τις ομορφιές του νησιού, τα παραδοσιακά προϊόντα, την κρητική κουζίνα, αλλά κυρίως από τους ανθρώπους που τους έχουν αγκαλιάσει με πολλή αγάπη από την πρώτη ημέρα.

Κατά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων ο κ. Σκάπλεροφ σε μια αυθόρμητη ένδειξη φιλίας δήλωσε πρεσβευτής της Κρήτης και της Χερσονήσου στους συναδέλφους του, στο ρωσικό σώμα κοσμοναυτών που αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν παρόμοιο πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης. Με την ευχή, ο Δήμος Χερσονήσου να αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό στην πορεία των ρωσικών διαστημικών αποστολών, υπόγραψε στην αφίσα με τις φωτογραφίες των εν ενεργεία ρώσων κοσμοναυτών που παρέδωσε ως ενθύμιο στο δήμαρχο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι «ο πρώτος και θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Ο επικεφαλής γιατρός της αποστολής, κ. Μιχαήλ Ποτάποφ με τη σειρά του δήλωσε ότι στη μακρόχρονη πορεία του στη διοργάνωση ταξιδιών αποκατάστασης κοσμοναυτών είναι η πρώτη φορά που συναντά τόσο φιλική – οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η κοινωνική επανένταξη, σημείωσε, που είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της αποθεραπείας έγινε με απόλυτη επιτυχία χάρη στους ανθρώπους της περιοχής. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το δημοσιογράφο – ανταποκριτή ελληνικών ΜΜΕ στη Ρωσία, κ. Θανάση Αυγερινό  για τη συνδρομή του στην οργάνωση του ταξιδιού της ρωσικής αποστολής.

 

πηγή: cretalive

Λέξεις Κλειδιά: κοσμοναύτης,Κρήτη,Σκαπλέροφ,Αυγερινός,Δήμος Χερσονήσου