17.10.2017 22:26
Ντοκιμαντέρ για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή στη ρωσική τηλεόραση

Ντοκιμαντέρ, με το οποίο υποστηρίζονται και από επίσημο ρωσικό βήμα οι γνωστές διαρροές περί σχεδίου παρακολούθησης, ανατροπής, ακόμη και δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από ξένες μυστικές υπηρεσίες, παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση από το δορυφορικό δίκτυο "Ρωσία-24". Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για άλλη μια είδηση υψηλού εθνικού ενδιαφέροντος, που έχει αποκρυβεί από το "εθνικό" πρακτορείο της χώρας, επομένως και από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία δεν διαθέτουν ανταποκριτή στη Ρωσία. Απορίας άξιον είναι αν τουλάχιστον το Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας έχει ενημερώσει για το θέμα την πολιτική ηγεσία της χώρας και την ελληνική κυβέρνηση με τις αποδελτιώσεις ρωσικού Τύπου, οι οποίες δεν αποστέλλονται πλέον στους Έλληνες ανταποκριτές, λες και πρόκειται για απόρρητα κρατικά μυστικά.

Η έρευνα, που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο "Η Συνωμοσία της Αθήνας", διαφημίστηκε και προβλήθηκε στην 24ωρη ειδησεογραφική ροή του κρατικού ρωσικού καναλιού, υποστηρίζει πως το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε το περιβόητο σχέδιο "Πυθία" από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, πιθανώτατα, όπως υπονοείται, της CIA, για την «εξουδετέρωση» του Κώστα Καραμανλή, δηλαδή την απομάκρυνση από το αξίωμά του, ακόμη και την σχεδιαζόμενη δολοφονία του. 

 

Δείτε το βίντεο: 

 

Τα στοιχεία αυτά ταυτίζονται με όσα έχουν ήδη δημοσιευθεί στο παρελθόν από ελληνικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων τα "Επίκαιρα", το "Βήμα της Κυριακής" κλπ και φυσικά δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο ότι επιλέγεται αυτή η περίοδος για την προβολή του ντοκιμαντέρ, καθώς η ρωσική ηγεσία φαίνεται πως έχει βγάλει τα οριστικά της συμπεράσματα. Τόσο για τα όρια και τις ικανότητες της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, όσο και για την ειλικρίνεια των επαναλαμβανόμενων διακηρύξεών της περί ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ στην πράξη συμβαίνει μάλλον το ακριβώς αντίθετο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ, στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή συμμετείχαν τουλάχιστον επτά "τρομοκρατικές" ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, ενώ τέσσερις ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους με επεισόδια στους δρόμους της Αθήνας.Μάλιστα, οι Ρώσοι που επιμελήθηκαν το βίντεο παρομοιάζουν το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή με πολιτικό θρίλερ που θυμίζει τις ιστορίες του John Le Carre και του Ian Fleming, υπογραμμίζοντας ότι στην εξωτερική πολιτική του ο Κ.Καραμανλής επιχείρησε να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις, από την αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών έως την αγορά ρωσικών όπλων. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν “φίλο του” και τη Μόσχα στρατηγικό συνεργάτη της Ελλάδας.

Αλλά, το κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, σχέδια μεταφοράς ρωσικών υδρογονανθράκων στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη και ακυρώθηκαν με την απομάκρυνση Καραμανλή και άλλων "ενοχλητικών" για τα αμερικανικά συμφέροντα ηγετών σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία. 

Λέξεις Κλειδιά: Καραμανλής,δολοφονία,south stream,Πούτιν,Μόσχα,CIA