08.11.2014 12:07
Σασλίκ ...Το σουβλάκι του ΚαυκάσουΥλικά
500 γρ. αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο (κατά προτίμηση μπούτι)
Προετοιμασία
Κόβουμε το κρέας σε κύβους μεγάλους (περ. 3 εκ. η κάθε πλευρά).
Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα περνάμε σε σουβλάκια. Την καλύτερη εκδοχή της έφαγα από την φίλη μου την Σάσενκα (Αλεξάνδρα) που γεννήθηκε στην Τασκένδη από πατέρα Ελληνα (πολιτικό πρόσφυγα) και μητέρα Ουζμπέκα. Η Αλεξάνδρα όταν βιάζεται ή δεν μπορεί να ανάψει φωτιά (δηλαδή πολύ συχνά) αντί να ψήσει το κρέας σε σουβλάκια το τηγανίζει σε ελαιόλαδο, όπως κάνουμε την τηγανιά και σας πληροφορώ ότι είναι θεσπέσιο. Το μόνο που δεν μπορείς να γλιτώσεις είναι το μαρινάρισμα όλη τη νύχτα. Απλώς δεν επαρκεί αν γίνει σε λιγότερο χρόνο. Η φίλη μου η Λιούμπα από το Λβοβ μου είπε ότι το σασλύκ το φτιάχνουν και στην Ουκρανία. Εκεί πολύ συχνά χρησιμοποιούν μοσχάρι. Η πραγματική συνταγή όμως από τον Καύκασο απαιτεί αρνί. Το αποτέλεσμα αυτού του πιάτου, είναι ένα πολύ τρυφερό κρέας, μα πολύ τρυφερό, στο οποίο διακρίνεις την ένταση του κρεμμυδιού και του ξυδιού να δένουν με τη γλύκα του αρνιού όπως το αμύγδαλο στο ραχάτ λουκούμι. Συνοδεύεται από διάφορα τουρσιά (η Αλεξάνδρα φτιάχνει μελιτζανάκι, πράσινες ντομάτες, λάχανο) και vodka φυσικά. Ναζνταρόβιε!!! short link:
σχόλια (2)
|
https://www.fylladiomat.gr/lidl/φυλλδιο-non-food-απ-τη-δευτρα-10-12-2018/ 12.12.2018 02:22 Billy