28.11.2011 04:57
Με Πούτιν επικεφαλής, «κατά γραφειοκρατίας και γιων του Ιούδα» Θανάσης Αυγερινός

Στο ξεκίνημα της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές και μόλις μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» υπέδειξε επισήμως και ομοφώνως, όπως και αναμενόταν, τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν ως υποψήφιό του για την αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου 2012.


«Αρχίζει ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της χώρας για την οικοδόμηση της Ρωσίας του 21ου αιώνα», είπε επευφημούμενος στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας ο Β. Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε ότι ορισμένα ξένα κράτη προσπαθούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ρωσία, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις «εκείνων στους οποίους πληρώνουν χρήματα, τους λεγόμενους υπότροφους».

Ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε μάταιο κόπο την προσπάθεια αυτή, «λεφτά στον αέρα», κατ' αρχάς γιατί «ο Ιούδας δεν είναι το πλέον σεβαστό βιβλικό πρόσωπο στον λαό μας», αλλά και γιατί «θα ήταν προτιμότερο να έδιναν τα χρήματα αυτά για την κάλυψη του δημόσιου χρέους τους και να σταματήσουν να ακολουθούν για αναποτελεσματική και πολυέξοδη εξωτερική πολιτική».

Απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στη χώρα ο Β. Πούτιν δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και εναντίον του κυβερνώντος κόμματος και της γραφειοκρατικής ηγεσίας του, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένη τη δυσαρέσκεια των πολιτών, όταν δεν βλέπουν σαφείς βελτιώσεις στην καθημερινή τους ζωή και καλώντας τα στελέχη του να αφουγκράζονται τις λαϊκές διεκδικήσεις και να μάθουν να λένε την αλήθεια με όποιο κόστος.

Εχοντας σταθερά στο πλευρό του τον εν ενεργεία πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, επικεφαλής στις λίστες της «Ενιαίας Ρωσίας» στις εκλογές της Κυριακής για την Κρατική Δούμα, ο Β. Πούτιν επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση, η οποία γνωρίζει ότι δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, ενώ οι ηγέτες της έχουν ήδη κυβερνήσει «με τα γνωστά αποτελέσματα, οι μεν (σ.σ. κομμουνιστές) οδηγώντας στη διάλυση της ΕΣΣΔ και οι δε (σ.σ. φιλελεύθεροι) ορμώντας στην εξουσία και οργανώνοντας τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών τη δεκαετία του 1990».

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα υπό τον Ντ. Μεντβιέντεφ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% και απόλυτη πλειοψηφία των 450 εδρών της Δούμας. Κινείται όμως κάτω από το θριαμβευτικό 64,3% και την ενισχυμένη συνταγματική πλειοψηφία των 2/3 που είχε εξασφαλίσει το 2007.

Λέξεις Κλειδιά: Πούτιν,εκστρατεία,εκλογές