27.10.2012 07:32
Ρωσικό ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας στην Κρήτη

To ενδιαφέρον των Ρώσων για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα καθώς και η συνεχής αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στη χώρα μας επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων κατά τις εργασίες του Ελληνορωσικού φόρουμ ακινήτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη συμμετοχή στο Επιμελητήριο Χανίων.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Χανίων και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με κεντρικούς ομιλητές, την Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων κ. Λουπάσκο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων Αγίας Πετρούπολης κ. Βινογκράντοφ και τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστο Δήμα.

Το προφίλ του Ρώσου αγοραστή και τα πρακτικά θέματα απόκτησης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που έθιξαν οι Ρώσοι ομιλητές στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δεκάδες μεσίτες τόσο από τα Χανιά όσο και από την υπόλοιπη Κρήτη, ενώ την ημερίδα πλαισίωσε και εικοσαμελής ομάδα Ρώσων που δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το Real Estate.

Όπως τονίστηκε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Ρωσική πλευρά για απόκτηση κατοικίας στην Ελλάδα αφού η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό μέρος τόσο για τον πολιτισμό και την ιστορία που διδάσκεται από τα σχολικά χρόνια σε Ρώσους πολίτες όσο και για το κλίμα, την εξαιρετική φιλοξενία και την ελληνική διατροφή.

Όπως ακόμα επισημάνθηκε ο ρωσικός τουρισμός προχωρά με αλματώδη βήματα αφού σήμερα οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας ξεπερνούν ετησίως το 1 εκατομμύριο, ενώ είναι αυτός, που φέρνει και την ανάπτυξη στα ακίνητα.

Όπως είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας, «το φόρουμ που πραγματοποιείται για το real estate στα Χανιά γίνεται για πρώτη φορά στην περιφέρεια και σε συνέχεια αντίστοιχου που έγινε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, ενώ τον τελευταίο χρόνο έγιναν ημερίδες, για τον τουρισμό στο Ηράκλειο και τις εξαγωγές, σε Κόρινθο και Κέρκυρα».

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι, «η Ρωσία είναι μια ανερχόμενη oικονομικά χώρα αφού μεγαλώνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο του μέσου Ρώσου πολίτη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι αφίξεις Ρώσων τουριστών, γεγονός που μεταφράζεται σε δυναμική για την κτηματαγορά, τις εξαγωγές των προϊόντων και τις γενικότερες εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών. Το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο συνέχισε, σε διάστημα 1,5 χρόνου έχει συνάψει συνεργασίες με τριάντα Επιμελητήρια της Ελληνικής Περιφέρειας ενώ στις μελλοντικές διοργανώσεις του περιλαμβάνονται η διενέργεια ενός μεγάλου εξαγωγικού συνεδρίου και ενός συνεδρίου για τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική φάση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, στην πατροπαράδοτη φιλία με την Ρωσία και στις εμπορικές σχέσεις που έχει συνάψει το Επιμελητήριο.

Την ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις στην Ελλάδα τόνισε ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Χρήστος Μυλωνάκης παρουσιάζοντας στους Ρώσους επισκέπτες το νομό Χανίων.

Όπως είπε οι τουριστικές υποδομές των Χανίων φιλοξενούν κάθε χρόνο πάνω από 700.000 ξένους επισκέπτες στις 44.000 ξενοδοχειακές κλίνες και σε περισσότερες από 10.000 ιδιωτικές εξοχικές κατοικίες που ανήκουν σε πολίτες άλλων χωρών.

 

Λέξεις Κλειδιά: Επιμελητήριο Χανίων,αγορά,Ρωσία