08.07.2013 16:29
Θεαματική αύξηση στην αεροπορική κίνηση από την Ρωσία προς τη Ρόδο

Θεαματική αύξηση καταγράφεται φέτος στις κινήσεις αεροπλάνων από τη Ρωσία προς τη Ρόδο, ως αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για τον προορισμό μας.

Ενδεικτικό της αυξητικής τάσης των ταξιδιών από τη συγκεκριμένη χώρα είναι το γεγονός ότι μόνο τον Ιούνιο σημειώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία αύξηση στις κινήσεις αεροσκαφών σε ποσοστό 88,27%.

Συγκεκριμένα με βάση την καταγραφή που έγινε, φέτος τον Ιούνιο σημειώθηκαν 610 κινήσεις αεροσκαφών έναντι 324 πέρυσι.

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αεροπορικής εταιρίας Transaero η οποία έχει αυξήσει στο κατακόρυφο τα αεροπλάνα που προσεγγίζουν το αεροδρόμιό μας, και μάλιστα αυτά του τύπου jumbo.

Πέρυσι προσγειώνονταν στο νησί μας δύο την εβδομάδα και φέτος έγιναν τέσσερα. Συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Τετάρτη προσγειώνεται στο αεροδρόμιο ένα τέτοιο αεροπλάνο, κάθε Σάββατο επίσης ένα και κάθε Πέμπτη και Κυριακή δύο.

Ο διπλασιασμός των μεγάλων αυτών αεροπλάνων χωρητικότητας 522 ατόμων, συμβάλλει στο να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η τουριστική κίνηση τις μέρες Πέμπτη και Κυριακή στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση τόσο των ίδιων όσο και των επιβατών τους.

Η Transaero είναι μία μεγάλη ρώσικη αεροπορική εταιρία που εδρεύει στο διεθνές αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας.

Ιδρύθηκε το 1990 ως εταιρία ναυλωμένων πτήσεων από την Aeroflot και υπήρξε η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ρωσίας, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο στόλος της Transaero αποτελείται από συνολικά 92 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 89 είναι τύπου Boeing και 3 τύπου Tupolev.

Η εταιρία έχει αναγγείλει την απόκτηση ακόμη 13 αεροσκαφών τύπου Boeing, 12 Airbus και 7 Tupolev που θα ενισχύσουν και θα εκσυγχρονίσουν τον στόλο της.

Η Transaero πραγματοποιεί πτήσεις σε πόλεις της Ρωσίας, στο Καζακστάν, στην Ουκρανία και σε επιλεγμένους προορισμούς σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική.
Από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις στην Αγία Πετρούπολη, ενώ εποχιακά εξυπηρετεί πτήσεις από Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας. 

πηγή: Η Ροδιακή

Λέξεις Κλειδιά: Ρόδος,Ρωσία,αεροπλάνα,Transaero