24.09.2014 21:02
Μαζικοί τάφοι με νεκρούς έπειτα από βασανιστήρια έξω από το Ντονιέτσκ Θανάσης Αυγερινός

Πρωτοφανή εγκλήματα πολέμου με νεοναζιστική σφραγίδα - Η Μόσχα ζητά διεθνή διερεύνηση και τιμωρία των υπευθύνων - Οι πάτρωνες του Κιέβου σιωπούν


Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των ρωσόφωνων ανταρτών, που παρουσίασαν σε δημοσιογράφους και παρατηρητές του ΟΑΣΕ μαζικούς τάφους σε απόσταση 60 χλμ. έξω από το Ντονιέτσκ. Τα πτώματα, που είχαν ως χθες αργά ανασυρθεί ήταν τέσσερα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και ο μαζικός τάφος τους ανακαλύφθηκε κοντά στο υπ’ αριθμ. 22 ορυχείο με το …επαναστατικό όνομα «Κομμουνάρ», που βρίσκεται κοντά στον οικισμό Νίζναγια Κρίνκα.
Σύμφωνα με τους οπλαρχηγούς, που συνόδευσαν τους ξένους παρατηρητές στα εφιαλτικά ευρήματα, στην περιοχή έχουν εντοπιστεί περισσότεροι του ενός μαζικοί τάφοι, όπου τα περισσότερα θύματα είναι δεμένα πισθάγκωνα, κάποια μάλιστα από αυτά έχουν …αποκεφαλιστεί! Σχεδόν όλοι οι σοροί έχουν ίχνη βασανιστηρίων και τραύματα από σφαίρες στο κρανίο, σημάδι ότι οι δήμιοί τους βεβαιώθηκαν για το θάνατο των ομήρων τους με τον τρόπο των επαγγελματιών δολοφόνων, πριν τους εγκαταλείψουν.
Σε έναν από τους τάφους, σύμφωνα με το δίκτυο lifenews.ru, που παρουσιάζει πολλές μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων, βρέθηκε το πτώμα μιας εγκύου γυναίκας, η οποία επίσης είχε δεμένα τα χέρια και είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι! Οι περισσότεροι σοροί ήταν πρόχειρα ριγμένοι σε λάκκους ή σκεπασμένοι με λιγοστό χώμα, με αποτέλεσμα κάποιες από τις σορούς να έχουν διαμελιστεί από πεινασμένα σκυλιά, που περιφέρονται αγριεμένα στην περιοχή!
Το συγκεκριμένο σημείο απελευθερώθηκε προ ολίγων ημερών από την παρουσία του νεοφασιστικού τάγματος «Αϊντάρ», που φέρεται να δρα ανεξέλεγκτα ακόμη και από τον ουκρανικό στρατό και να χρηματοδοτείται από τους λεγόμενους «ολιγάρχες» της ΝΑ Ουκρανίας, που επιδιώκουν να κερδίσουν τα μέγιστα από την υπό διαμελισμό χώρα. Η περιοχή είχε ναρκοθετηθεί πριν αποχωρήσουν οι φασίζουσες δυνάμεις του Κιέβου, γι’ αυτό και η διερεύνηση των τάφων προχωρά με αργούς ρυθμούς.
Η ουκρανική Εθνοφρουρά, στην οποία εντάσσονται οι «ιδιωτικοί» λεγόμενοι στρατοί, όπως η μονάδα «Αϊντάρ» διέψευσε ότι άνδρες της βρίσκονταν στην περιοχή, πράγμα, που διαψεύδουν οι κάτοικοι, οι οποίοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές συγκέντρωναν βάσει λίστας τους «συνεργάτες» των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων από τους γύρω οικισμούς και τους εκτελούσαν εν ψυχρώ, αφού πρώτα τους βασάνιζαν.
Στην περιοχή ήδη εργάζονται εγκληματολόγοι και λοιποί ειδικοί, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά στους υψηλότερους τόνους διεθνή διερεύνηση και αποτίμηση των εγκλημάτων πολέμου του Κιέβου. Η Μόσχα προτίθεται να θέσει τα ευρήματα του νέου αυτού εγκλήματος ενώπιον της κρίσης διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο ΟΑΣΕ, ενώ για την υπόθεση ετοιμάζεται να ασκήσει νέα δίωξη εναντίον «εγκληματιών πολέμου» και η Ανακριτική Επιτροπή της ρωσικής Εισαγγελίας.
Κρίνοντας βέβαια από την πρωτοφανή παθητικότητα των διεθνών οργανισμών και τη συνωμοσία σιωπής, που τείνει να επιβληθεί για το Ουκρανικό και τα εγκλήματα πολέμου της σημερινής ηγεσίας του Κιέβου, φαίνεται πως θα χρειαστεί τεράστια επιμονή για να επιτευχθεί έστω και η συζήτηση των θεμάτων αυτών σε διεθνές επίπεδο.
Η περιβόητη «διεθνής κοινότητα» και οι φορείς της μοιάζουν περισσότερο με χειραγωγούμενο κοπάδι, που άγεται και φέρεται αναλόγως των επιλογών των «αφεντικών» της, παρά με πολιτισμένη συνεργασία ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αποστολή τους την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου…


 

Λέξεις Κλειδιά: ΟΑΣΕ,Συμβούλιο της Ευρώπης,Ουκρανία,Ουκρανία,Ντονιέτσκ,νεκροί,τάφοι,νεοναζί,Ρωσόφωνοι αντάρτες,ΟΗΕ,Εθνοφρουρά,Υπουργείο Εξωτερικών