11.01.2018 14:21
Για εμμονική συμπεριφορά κατηγορεί η Ρωσία τις ΗΠΑ μετά το έγγραφο

Απάντηση μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου, στο οποίο παρουσιάζεται ο ρώσος πρόεδρος ως απειλή, δίνει η Μόσχα. Η έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας «στερείται βάσης και βλάπτε τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τη Ουάσινγκτον», δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας γι' αυτή την εκστρατεία (κατά της Ρωσίας) και να επαναλάβουμε γι΄ άλλη μια φορά πως μέχρι τώρα, όλοι αυτοί οι φόβοι, όλες αυτές οι κατηγορίες για ανάμιξη της χώρας μας [στις αμερικανικές εκλογές] δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Δηλώσεις σαν κι αυτές βλάπτουν όχι μόνο τις σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία αλλά και τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Πεσκόφ.

«Όταν (η ρωσική απειλή) γίνεται εμμονή, δεν δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την κανονική ανάπτυξη» των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, υπογράμμισε.

Δημοκρατικοί: Ο Τραμπ κωφεύει απέναντι στο «διεφθαρμένο» καθεστώς Πούτιν
Σε μια έκθεση 206 σελίδων, με τίτλο «Οι ασύμμετρες απειλές του Πούτιν κατά της δημοκρατίας στη Ρωσία και στην Ευρώπη: επιπτώσεις στην αμερικανική εθνική ασφάλεια» οι Δημοκρατικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας εκφράζουν την ανησυχία τους για μια «καταφανή απειλή εναντίον της εθνικής ασφάλειάς μας».

Απέναντι σε αυτή τη ρωσική «απειλή», οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν την «αδιαφορία» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, παραμένει απαθής απέναντι στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, στην προπαγάνδα ή σε άλλες επιθέσεις «του διεφθαρμένου καθεστώτος του κ. Πούτιν».

Οι σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον, που ήταν ήδη κακές εξαιτίας του πολέμου στη Συρία και της κρίσης στην Ουκρανία, επιδεινώθηκαν με την έναρξη στις Ηνωμένες Πολιτείες μιας έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και τις υποψίες για συνεργασία ανάμεσα στο Κρεμλίνο και το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ.

 

Πηγή: in.gr

Λέξεις Κλειδιά: Πούτιν,Πεσκόφ,Τραμπ,Συρία