18.12.2018 11:02
Την ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative!

Νέα έγγραφα του ιδρυθέντος και χρηματοδοτούμενου από Βρετανούς δικτύου Integrity Initiative, που είχε μεταξύ άλλων σαφή αντιρωσικό χαρακτήρα, διέρρευσαν από την ομάδα χάκερ Anonymous στο Διαδίκτυο και αποκαλύπτουν ότι ο διευθυντής του Κρίστοφερ Ντόνελι είχε φθάσει να προτείνει ως και την παγίδευση του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία με εκρηκτικά!

Για το ίδιο θέμα νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε ζητήσει εξηγήσεις από τις δυτικές κυβερνήσεις για το θέμα. Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, που επικαλείται το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο ίδιος Βρετανός αξιωματούχος, κατέχοντας το αξίωμα του ειδικού συμβούλου στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, είχε αναλάβει τη διεξαγωγή έρευνας για την υποτιθέμενη «ρωσική απειλή». Στο πλαίσιο αυτής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας συμμετέχοντες στο δίκτυο Integrity Initiative και συνεργάτες του βρετανικού The Institute for Statecraft κατέθεσαν ως μάρτυρες.
Όλως τυχαίως ο Ντόνελι συγκαταλέγεται μεταξύ των φανατικών υποστηρικτών της διεξαγωγής έρευνας από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ψηφιακών Τεχνολογιών, Πολιτισμού και Αθλητισμού της δήθεν «ρωσικής εμπλοκής» στο Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
«Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες πλήρωναν τους πράκτορές τους για τις ψευδείς αποδείξεις της ρωσικής εμπλοκής στο δημοψήφισμα της Καταλονίας και εν συνεχεία απαιτούσαν από τους ίδιους να ψευδομαρτυρήσουν στο Κοινοβούλιο με σκοπό να τους πείσουν να υιοθετήσουν αντιρωσικά μέτρα», σημειώνουν οι Anonymous.
Oι προηγούμενες αποκαλύψεις των Anonymous και τα έγγραφα, που δημοσιοποίησαν, χωρίς αυτά να διαψευστούν από τους δημιουργούς του Integrity Initiative επισημαίνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση δαπάνησε 2 εκατ. λίρες στερλίνες για να χρηματοδοτήσει την υποστήριξη διαμορφωτών της κοινής γνώμης και των κοινωνικών δικτύων με σαφή αντιρωσικό χαρακτήρα.
Η δραστηριότητα του δικτύου φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί έως τον Μάρτιο του 2019, αν και το πρόγραμμα του The Institute for Statecraft μοιάζει να μην έχει ανανεωθεί από το 2017. Όπως είχαν αποκαλύψει οι Anonymous το δίκτυο συντονιζόταν από τις βρετανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία κλπ, με σκοπό την κατασκευή ειδήσεων και απόψεων κατά της Ρωσίας και υπέρ των βρετανικών θέσεων.
Μεταξύ των Ρώσων μελών του δικτύου συγκαταλέγονται ο φερόμενος ως ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο καταδικασμένος και καταζητούμενος για οικονομικές απάτες στη Ρωσία ιδρυτής του Fund Hermitage Capital, που διέπρεψε τη δεκαετία του 1990 Ουίλιαμ Μπράουντερ, καθώς και ο καταδικασμένος για εσχάτη προδοσία και νυν διαμένων στη Βρετανία Ίγκορ Σουτιάγκιν.
Μεταξύ των παραληπτών των βρετανικών χρηματοδοτήσεων με σαφή αντιρωσικό χαρακτήρα το Κέντρο Ζαχάρωφ στη Ρωσία, καθώς και το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, το οποίο με τη σειρά του πρωταγωνιστεί σε αμφιλεγόμενες χρηματοδοτήσεις, όπως ακτιβιστών και «μη κερδοσκοπικών οργανώσεων», που πρωταγωνίστησαν στις διαδηλώσεις του Μαϊντάν στο Κίεβο της Ουκρανίας το 2014.

Λέξεις Κλειδιά: Σεβαστούπολη,Anonymous,Λαβρόφ,Αντενάουερ,μαϊντάν,Κριμαία,Integrity Initiative,μυστικές υπηρεσίες,Καταλονία,Ναβάλνι,Μπράουντερ,Βρετανία